Nieuwe Maan in Kreeft: Tijd voor Zelfreflectie en Intenties Stellen

Zaterdag 6 juli staat de Nieuwe Maan in het deel van de lucht dat bekend staat als Kreeft. Dit is een tijd om intenties te stellen rond het koesteren en beschermen van wie en waar je van houdt – inclusief jezelf.

Het thema van deze maand draait om het evalueren van je relatie met het geven en ontvangen van liefde. Het is een periode om na te denken over je ware, oprechte gevoelens en over het licht en de schaduw rondom de zorg in je leven.

Evaluatie van Je Relatie met Liefde

Deze Nieuwe Maan vraagt je om te evalueren. Ben je meer een gever of ontvanger? Ben jij iemand die de neiging heeft om jezelf te verwaarlozen? Of ben jij iemand die moeite heeft om je hart te openen?

Met Kreeft is er een aangeboren emotionele intelligentie – het is zeer afgestemd op wat mensen voelen. Kreeft heeft het vermogen om bij iemand te zitten en te voelen wat hij voelt, en het weet hoe hij op natuurlijke wijze voor anderen moet zorgen. De energie van Kreeft is vaak gericht op familie, vrienden en gemeenschap. Het is fel beschermend voor de mensen, de dingen, de dieren en de projecten waar het van houdt.

Kreeft in Zijn Hoogste Vorm

In zijn hoogste vorm voorziet Kreeft vanuit de zuivere plaats van het hart, waar het geven de beloning is en er geen verplichtingen aan verbonden zijn. De handeling van het voeden is wat Kreeft vult, en het verliest zichzelf niet in het proces. Het heeft uitstekende grenzen.

Dit is een kans om jezelf af te vragen over je relatie met geven. Misschien heb je een intentie gesteld om te geven voor plezier, zonder enige verwachting van een bepaalde uitkomst. Of het gaat over het leren ontvangen – zonder te denken dat je iemand iets terug schuldig bent. Het is moeilijk om je gevoed te voelen en verantwoordelijkheid te nemen als je niet eerlijk en duidelijk bent over wat je gelooft.

De Nieuwe Maan in Kreeft

Grijp deze gelegenheid om intenties te bepalen met bewustzijn en aandacht, zodat je belangrijk persoonlijk en collectief werk kunt doen en de reis van je ziel kunt versnellen.

Elke maand tijdens de Nieuwe Maan is de lucht donker en lijkt de maan te zijn verdwenen. Omdat de maan tussen de aarde en de zon zit, is de schaduwzijde naar ons gericht en is de zonovergoten kant verborgen. Symbolisch biedt de lege ruimte aan de hemel de mogelijkheid om intenties vast te stellen die de hele maand door kunnen groeien, als de maan weer verschijnt, en uiteindelijk hun hoogtepunt kunnen bereiken in twee weken op de volle maan.

Zie deze tijd als het aanbieden van een lege lei. Als je het thema van deze maan kent, kun je co-creëren en werken met zijn energie. Zorg ervoor dat je deze paar dagen met bewuste aandacht benadert, want ze zullen de rest van de maand voor je beïnvloeden.

Intenties Stellen en Zelfonderzoek

Wees nu bewust en weloverwogen, en vermijd afgeleid te worden door de dagelijkse sleur. Op die manier kun je jezelf openstellen voor meerdere mogelijkheden in twee weken, op de Volle Maan in Steenbok, wanneer deze bedoelingen hun krachtigste vorm zullen aannemen.

Deze Nieuwe Maan is een kans om intenties te stellen om de controle of het overgeven tot het punt van uitputting los te laten. Idealiter kun je de kracht vinden om gezonde grenzen te creëren – zodat je jezelf kunt bevrijden en meer wederzijdse relaties kunt aantrekken.

Het is een tijd om diep te onderzoeken wat je hart voelt, en laat dit zelfbewustzijn je zelfvertrouwen vergroten en je moed een boost geven. Op die manier kun je je inzetten voor het koesteren en beschermen van iets waar je echt in gelooft.

Reflectieve Vragen voor Deze Periode

Gedurende deze tijd is het handig om jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Ben ik overdreven loyaal of blijf ik bij verplichtingen – aan mensen, projecten of gemeenschappen – die niet langer resoneren met wie ik ben?

  • Is mijn hart open? Kan ik kwetsbaarheid toegeven, om hulp vragen en zowel ontvangen als geven? Of geef ik soms als een manier om de controle te behouden of te voorkomen dat ik mijn eigen behoeften uitdruk?

  • Beoefen ik genoeg zelfliefde in mijn relaties? Zorg ik genoeg voor mezelf om voor anderen te zorgen?

  • Als een vriendschap, partnerschap of relatie in deze tijd eindigt, kan ik dan dingen laten ontvouwen zonder te proberen te controleren of te manipuleren wat er gebeurt?

  • Kan ik mijn relaties en mijn persoonlijke creatieve uitdrukkingen vanuit een nieuw perspectief zien?

Intenties voor de Toekomst

Neem de komende dagen en stel je bedoelingen duidelijk in. Er is op dit moment ondersteunende energie die kan helpen om je dromen waar te maken en je kan helpen resultaten te zien in twee weken, op de volle maan.

Dit is een geweldige kans om eerlijk tegen jezelf te zijn en je relatiebehoeften te verduidelijken. Stel intenties in om moedig te zijn – door je behoeften bekend te maken, jezelf kwetsbaar te laten voelen en te ontvangen, en alle niet-authentieke manieren van omgaan met anderen los te laten. Dit is een moment om het vuur van weten wat je wilt te combineren met een bereidheid om je hart te delen met anderen – en jezelf.

Vorige
Vorige

Ontplooiing van Authenticiteit: De Magie van het Keelchakra

Volgende
Volgende

Licht wint van de duisternis