Licht wint van de duisternis

Vandaag is een cruciaal moment wereldwijd, gezien dag en nacht elkaar evenaren – de term Equinox verwijst naar ‘gelijke nacht’. Deze energetische balans benadrukt het belang van evenwicht in je leven.

Op het noordelijk halfrond staat deze periode bekend als de lente-equinox. Daglicht zal geleidelijk aan winnen van de duisternis tot aan de zomerzonnewende.

Dit is het ideale moment om los te laten wat niet langer bijdraagt aan je persoonlijke groei, net zoals de natuur haar winterse greep loslaat en zich voorbereidt om te bloeien. Het is een kans voor een grootse reset – een tijd om nieuwe beginpunten en cycli te initiëren.

Nu kun je misschien de moed vinden om helemaal opnieuw te beginnen en jezelf in staat te stellen oude overtuigingen, patronen en denkwijzen te transformeren die je hebben tegengehouden. Als de angst om buiten je comfortzone te treden je belemmert, is dit een bijzonder gunstig moment om je diepste onzekerheden onder ogen te zien.

Gun jezelf vandaag wat extra tijd en voer een gesprek met jezelf om de kern van je angsten te doorgronden. Dit kan je helpen te bepalen of ze geworteld zijn in de realiteit of voortkomen uit beperkingen op basis van eerdere ervaringen.

Dit is een geschikt moment om je intenties te evalueren. Ook al ben je ervan overtuigd dat je huidige intenties je potentieel ondersteunen, het is een ideale kans om ze te verfijnen.

Deze energie kan je helpen meer in het moment te leven en je vertrouwen te versterken dat je op de juiste weg bent.

Tijdens deze periode zou je jezelf kunnen afvragen: “Hoe toegewijd ben ik aan mijn intenties?” En, “Hoe kan ik bewust mijn intenties verruimen en ze koesteren terwijl ze tot voltooiing komen?”

Vorige
Vorige

Nieuwe Maan in Kreeft: Tijd voor Zelfreflectie en Intenties Stellen

Volgende
Volgende

Het leven is als een spiegel, wat je geeft is wat je krijgt.