Over

‘Na een lange zoektocht vond ik mezelf’ : Eveline Verhaeghe

Mijn jeugd en twintiger jaren waren één grote zoektocht. Met veel hoogtes en laagtes raakte ik steeds in de knoop met mezelf. Ik leefde een vluchtig leven met een stressvolle job, materialistische verlangens en een feestje kon er ook wel bij. Het bracht me dieper en dieper in onzekerheid en verder en verder weg van mezelf. Wat wil ik doen? Is dit nu het leven? Er moet toch iets meer zijn? Waarom ben ik niet gelukkig? Waarom, waarom, waarom,…? Vele vragen waar ik maar geen antwoord op kreeg. Na een Burn-out in 2010 en heel veel soul-searching besloot ik in de zomer van 2016 mijn leven in België on hold te zetten en met de rugzak de wereld te gaan ontdekken.

Ik boekte een enkeltje richting Bangkok, Thailand en zou wel zien wat op mijn pad kwam. Uiteindelijk trok ik een jaar door Zuidoost-Azië en kwam met prachtige zielen in contact die mij telkens in de juiste richting leidden. Ik kwam na een stilte klooster in Thailand, terecht in een ashram in India, ontdekte Indonesië op de scooter. Ik verbleef op Koh Phangang, Thailand waar ik een maand les volgde maar ook les gaf en in een hutje op het strand woonde. Ik ontdekte de culturen van Cambodja, Vietnam, Malaysië, Singapore en Sri Lanka. Ik verbleef 4 weken in de Shivananda ashram in Zuid – India waar we 4 uur per dag Yoga asana’s en 3 uur meditatie beoefenden. In Dharamshala, India volgde ik mijn yogaopleiding 200 TTC (Mix style, Alignment) bij Siddhi Yoga.

In India ontdekte ik Reiki en leerde mezelf kennen. Ik doorliep het volledige traject tot Reiki Master aan de voet van de Himalaya te Bir, India.

Na een fantastisch jaar in Zuid-Oost Azië kreeg ik de kans om yogales te geven in Umzumbe, Zuid-Afrika. Daar kwam ik terecht bij de meest fantastische yogi’s. Na een maand verhuisde ik naar Durban waar ik in een prachtige omgeving mijn Reiki behandelingen kon geven. Mijn nichtje kwam ook op bezoek en we startten een road trip richting Cape Town, halverwege stapte zij terug het vliegtuig op richting België en pikte ik Bela, mijn Reiki Master, op. Ze vertelde me dat ik terug moest naar België, dat was voor mij het verste van mijn gedachten. Maar na 3 weken intens ‘overleg’ voelde ik ook dat ik terug moest naar België, naar mijn roots.

Wat ben ik blij dat ik vertrok, mijn pad volgde en uiteindelijk thuis kwam ben bij mezelf, familie en vrienden.

Ik leerde mezelf kennen en deed wat goed was voor mij.