Blog

Het leven is als een spiegel, wat je geeft is wat je krijgt.

Dagen oprij worden we verwend met een prachtig helder maanlicht.  Foto: Kortemark - 9 april 2020 - 00u07 De maan heeft me altijd al gefascineerd maar ik was er nooit zo mee bezig tot wanneer ik alleen begon te reizen. Volledig op mezelf aangewezen, met een dagbudget van 20€, sliep ik in lowbudget hostels omgeven … Doorgaan met het lezen van Het leven is als een spiegel, wat je geeft is wat je krijgt.

Kies voor goed niet voor gemak!

Wegens tekort aan vitamine B12 in mijn bloed ga ik op zoek naar de juiste dierlijke producten die mij kunnen helpen om dat tekort weer op pijl te krijgen. Het zou heel makkelijk zijn terug kaas en melk te kopen in de supermarkt. Maar ik ben er al langer van overtuigd dat massaproductie (wat de … Doorgaan met het lezen van Kies voor goed niet voor gemak!

Wie ben jij?

Deze week waren we aan het rondtoeren met de moto aan de kust en wat me daar zo hard opviel was de uniformiteit van gebouwen en mensen. Kunnen we hier wel nog ons eigen zijn, onze eigenzinnigheid naar boven laten komen? Of worden we overspoeld met impulsen van onze maatschappij? Allerlei materies worden ons aangereikt … Doorgaan met het lezen van Wie ben jij?

Herbron in Senegal met Eveline Verhaeghe 💚✌️😁 Meditatie

Les Palétuviers in Senegal is de locatie bij uitstek om stap voor stap je rust te vinden en de zaligheid van Meditatie te ontdekken, of je er verder in te ontplooien. Iedere dag opnieuw geven we onszelf de tijd en de ruimte om dichter bij onszelf te komen, ons lichaam en onze ademhaling te leren … Doorgaan met het lezen van Herbron in Senegal met Eveline Verhaeghe 💚✌️😁 Meditatie

Rollenspel

We hebben dagelijks zoveel verschillende rollen te vervullen. Die van kind, van ouder, van zus of broer, van partner, van vriend, van collega, van werknemer of werkgever, van klant, …. Wanneer kan jij ten volle genieten van al je rollen? Loop je soms oververmoeid, gefrustreerd, kwaad, boos, ontgoocheld,…. Heb je amper tijd om even tot … Doorgaan met het lezen van Rollenspel

Herbron in Senegal met Eveline Verhaeghe 💚✌️😁 Yoga

Hatha yoga bij zonsopgang of zonsondergang op het prachtige ponton van Les Palétuviers We komen dagelijks samen op ons matje en genieten van de prachtige fauna en flora van de mangroves waarin we ons bevinden. Op ons eigen tempo leren we verschillende asana's (yogahoudingen) en pranayama (ademhalingstechnieken) aan. We ontdekken ons lichaam, luisteren ernaar en … Doorgaan met het lezen van Herbron in Senegal met Eveline Verhaeghe 💚✌️😁 Yoga

Doe het met een glimlach!

Touba Mourid is een dorp in Senegal waar er zo goed als geen toerisme is. De locals zijn heel erg op hun goede en willen absoluut niet op de foto. Ze zijn verlegen of argwanend of beide en gaan je niet makkelijk aankijken met een glimlach. Nu ben ik toch mijn eigen zelve gebleven en met mijn … Doorgaan met het lezen van Doe het met een glimlach!

‘Met mijn gat in de boter gevallen’ zou ik zo zeggen.

Na 10 keer mijn zin opnieuw te beginnen kan ik nog steeds niet schrijven wat ik voel. Ik kan het enkel omschrijven als: ‘ik ben met mijn gat in de boter gevallen’. Mijn zoektocht naar mezelf van de voorbije 20 jaar wordt mooier en mooier. Hoe bewuster ik leef, hoe meer ik mezelf leer kennen, … Doorgaan met het lezen van ‘Met mijn gat in de boter gevallen’ zou ik zo zeggen.

Een nieuw hoofdstuk in de verdere ontwikkeling van ‘Eveline Verhaeghe’.

Niet alleen op persoonlijk vlak zal mijn nieuw avontuur voor groei en ontplooiing zorgen. Maar zeker ook voor mijn onderneming. Op het vliegtuig ben ik mijn eerste blog aan het schrijven. Ik heb de komende 6 uur de tijd om iets op papier te krijgen. Dat heb ik beloofd aan mezelf en aan ‘Mijn Liefje’.  Het … Doorgaan met het lezen van Een nieuw hoofdstuk in de verdere ontwikkeling van ‘Eveline Verhaeghe’.