Het leven is als een spiegel, wat je geeft is wat je krijgt.

Dagen oprij worden we verwend met een prachtig helder maanlicht. 

Foto: Kortemark – 9 april 2020 – 00u07

De maan heeft me altijd al gefascineerd maar ik was er nooit zo mee bezig tot wanneer ik alleen begon te reizen. Volledig op mezelf aangewezen, met een dagbudget van 20€, sliep ik in lowbudget hostels omgeven door de natuur. Meer en meer begon ik de kracht van de natuur te ervaren en leerde ik mijn eigen natuur, mijn eigen kracht kennen. Ik leefde op het ritme van de zon en de maan en kwam zo steeds meer tot rust. Ik kreeg vertrouwen in mezelf en het universum omdat ik me ervoor openstelde en beide leerde kennen. Zo werd ik een tevreden mens.

Eénmaal terug in België kwamen er nogal wat uitdagingen op me af. Hoe ga ik om met de rat race waar iedereen in leeft, de angst en de frustraties van mensen, het materialisme, de hebzucht en de ego’s die zo overheersend zijn binnen onze westerse maatschappij. Het heeft enige tijd geduurd vooraleer ik mijn balans vond en kom nog steeds valkuilen tegen.

Wat mij naast het beoefenen van yoga enorm helpt is het besef dat de zon en de maan hier even mooi zijn als aan de andere kant van de wereld. Het gaat erom hoe je in je vel zit, hoe je omgaat met jezelf en je omgeving, hoe je naar jezelf en anderen kijkt, waar je voor openstaat en wat je leert over jezelf en andere. We zijn zo veerkrachtig en sterk als mens en we kunnen zoveel meer aan dan we denken. Laat je leiden door liefde en vertrouwen, en leer los te laten dat geeft rust. Het zijn hele mooie woorden maar evident is anders dat weet ik ook. Geef jezelf de tijd om jezelf te leren kennen, ga bewust om met jezelf en anderen, geef jezelf en anderen een glimlach. Dit is je oneindige levenswerk, je levensdoel. Hoe dichter je bij jezelf bent en in je eigen kracht staat hoe meer vertrouwen je krijgt en hoe makkelijker het wordt om los te laten. Alleen als je loslaat creëer je ruimte om te groeien en leef je op de golf van je leven, jou levenspad. Go with the flow!

Wees lief voor jezelf dan ben je ook lief voor anderen. Doe wat goed is voor jou, in zijn pure eenvoud, dan doe je ook goed voor anderen. Als je zelf graag ziet zie je ook de allesomvattende natuur graag en doe je wat goed is voor onze planeet. Dit is YOGA = éénheid.

Zorg goed voor jezelf en je omgeving. Wordt het even moeilijk doe yoga, trek erop uit in de natuur. Voel de energie van de zon en de maan, de bomen, de wind rondom je en kom terug naar je kern. Je pure kracht, je innerlijke zijn, je Prana (levensenergie)

Kijk in de spiegel met een glimlach, wat zie je dan…een lachend gezicht. Geef wat je zelf wil ontvangen.

Jezelf leren kennen en doen wat goed is voor jou!

Foto: Kortemark 29 mrt ’20 – Yoga en tuinieren – Malasana

Tijdens COVID-19 enkel online Yoga lessen

Ma 9u – Di 19u30 – Woe 9u – Do 17u30

Inschrijven en/of vragen: verhaeghe_eveline@hotmail.com

Website: http://www.evelineverhaeghe.be

Facebook: Eveline Verhaeghe

2 gedachten over “Het leven is als een spiegel, wat je geeft is wat je krijgt.

  1. Eveline, wanneer ik dit lees…sta je precies naast mij en hoor ik het jou vertellen.
    Het komt recht uit jouw hartje en het raakt me diep
    Goede nacht🤗

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s